Anak durjana dan menantu jahanam hantar ayah sakit untuk cari wang

Sungguh tidak sangka pada waktu ini sudahpun timbul sepertimana apa yang pernah diperkatakan oleh Nabi Muhammad pada suatu ketika dulu telahpun benar benar berlaku . Mungkin masih jarang didengar. Akan tetapi ianya memang benar dan berlaku apabila seorang bapa telahpun benar benar menjadi hamba kepada anak dan menantunya.Perkara ini berlaku dalam masyarakat kita tanpa kita sedar , akan tetapi dengan kuasa viral di media sosial , terbukti bahawa ianya benar benar berlaku dengan tularnya beberapa buah video dan gambar oleh seorang netizen yang prihatin dengan nasib orang tua yang dilihat hampir rebah sewaktu mencari rezeki untuk anak dan menantunya yang dikatakan tidak bekerja dan hanya mengharapkan wang dari orang tua tersebut.

Sungguh menyayat hati lagi pula apabila perkara tersebut dirakamkan sehari sebelum hari raya Aidiladha yang katuh kepada 22hb Ogos 2018. video tersebut sungguh menarik perhatian netizen yang amat prihatin dengan orang tua tersebut yang kelihatan sungguh menyedihkan tanpa belas kasihan oleh anak dan menantunya yang hanya goyang kaki sahaja di rumah .Beberapa orang netizen prihatin juga mengambil keputusan untuk membantu orang tua tersebut dan mengutuk tindakan anak anaknya yang sanggup melakukan sedemikian rupa terhadap ayah kandungnya yang bukan sahaja sudah tua malah tidak bermaya untuk mencari rezeki. Selain itu orang tua tersebut terbukti sakit dan memerlukan bantuan.

Video tersebut telah mendapat lebih daripada 60 ribu share di laman sosial dalam jangkamasa yang amat singkat iaitu bawah dari 20 jam ianya dimuat naik. Ianya membuktikan bahawa netizen amat prihatin dengan situasi tersebut dan mengutuk perbuatan anak orang tua tersebut.
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!