(video)Bidaan Helmet Pelumba MotoGP Ducati Pramac Jack Miller cecah rm32000

Walaupun Australia tidak asing dengan kebakaran hutan semasa puncak musim panas, tempoh tahun ini telah terbukti menjadi sangat teruk dengan beberapa kebakaran hutan yang terbakar selama beberapa minggu, memusnahkan ribuan rumah dan setakat ini menuntut kehidupan sekurang-kurangnya 25 orang, ditambah berjuta-juta haiwan sejak September.
Tidak lama selepas Australia mengalami musim panas yang membakar hutan, para selebriti dan peminat telah mula berkempen secara beramai-ramai untuk mengumpul dana untuk usaha bantuan, dengan orang-orang seperti Pink, Nicole Kidman, Kylie Minogue, Elton John dan Chris Hemsworth yang mendapatkan ratusan ribu ringgit bagi setiap orang.

Satu pengumpulan dana tertentu oleh pelawak Australia Celeste Barber telah meningkatkan A $ 30 juta yang luar biasa dalam masa kurang dari seminggu.

Beberapa bintang sukan telah mengikuti beberapa pemain tenis yang bertanding dalam kejohanan tahunan Australia yang menderma wang untuk setiap juara yang mereka limpahkan dan hadiah wang tunai, manakala bintang F1 Australia, Daniel Ricciardo sedang melepaskan sut perlumbaannya untuk mengumpul dana.
Sekarang Miller – yang merangkup lima podium dalam MotoGP tahun lalu – melakukan bantuan dengan melelongi topi keledar yang dipakainya semasa musim Kejohanan Dunia MotoGP 2018. Beliau juga menawarkan untuk mendedikasikan dan menandatanganinya untuk memenangi peminat bidaan tersebut.

Helmet Jack Miller didalam bidaan.

Sehingga kini bidaan helmet tersebut telahpun mencecah $11200 dollar Australia dan nilainya bersamaan dengan sekitar RM30000 Malaysia dan sedang meningkat.

Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!