Cara untuk kurus dalam 1 minggu dengan makan.

Kehilangan berat badan boleh menjadi sangat rumit, dan itu benar-benar benar jika anda cuba untuk menurun dalam masa yang singkat. Walau bagaimanapun, dengan membuat beberapa perubahan penting dalam diet dan rutin senaman anda, anda boleh mengurangkan sedikit lemak dalam masa 1 minggu sahaja.Ambil lebih banyak sayur-sayuran, lemak sihat, dan protein tanpa lemak. Bentuk makanan anda supaya ia mengandungi satu sumber protein, satu sumber rendah lemak dan satu sumber sayuran karbohidrat rendah. Pengambilan karbohidrat anda perlu berada dalam lingkungan yang disyorkan sebanyak 20-50 gram sehari. Jangan merasakan bahawa anda harus menyekat diri anda dengan sedikit makanan. Anda boleh menikmati pelbagai jenis makanan sihat yang menyediakan pelbagai nutrien yang besar.

Sumber protein yang sihat termasuk putih telur, produk soya, dan ayam. Ikan seperti salmon dan ikan trout, serta ikan kerang seperti udang dan udang karang juga merupakan sumber protein yang baik dalam diet yang sihat. Yogurt Yunani bukan lemak juga cara yang baik untuk mendapatkan protein dan tenusu dalam diet anda.Sayuran karbohidrat rendah termasuk: brokoli, kembang kol, bayam, kucai, kubis, kubis, chard Swiss, salad, timun, dan saderi. Mengukus atau membuat sayur-sayuran, bukannya menggorengnya, akan memastikan anda menerima semua nutrien dan antioksidan dalam sayuran karbohidrat rendah untuk minggu ini.

Sumber lemak yang sihat termasuk alpukat dan kacang, serta minyak zaitun, minyak kelapa dan minyak alpukat. Minyak ini adalah alternatif yang lebih sihat untuk memasak dengan lemak haiwan atau lemak tepu yang banyak.

Potong karbohidrat, gula, dan lemak haiwan. Makanan tinggi karbohidrat dan gula menyebabkan badan anda mengeluarkan insulin, yang merupakan hormon penyimpanan lemak utama dalam tubuh anda. Apabila tahap insulin anda turun, tubuh anda boleh mula membakar lemak. Ia juga membantu buah pinggang anda menumpahkan natrium berlebihan dan air, yang akan membantu anda mengurangkan berat air.

Elakkan makanan tinggi dalam kanji dan karbohidrat seperti kerepek kentang, kentang goreng, dan roti putih. Anda juga harus mengelak daripada memakan makanan yang tinggi gula seperti minuman ringan, gula-gula, kek, dan makanan ringan lain.
Lemak haiwan yang terdapat dalam daging merah dan daging seperti kambing boleh menggemukkan dan melambatkan metabolisme anda kerana mereka sukar untuk dicerna. Langkau stik atau burger domba selama satu minggu sebagai sebahagian daripada rancangan makan anda.Ada gula semulajadi, bukan gula tiruan. Daripada mempunyai gula-gula untuk makanan ringan, ganti dengan buah yang rendah gula, seperti raspberi, blackberry, blueberry, atau strawberi. Gantikan gula dalam kopi pagi anda dengan gula semulajadi seperti Stevia atau sudu madu.

Diet anda perlu memberi tumpuan terutamanya kepada sumber protein, lemak, dan sayur-sayuran yang sihat. Tetapi anda juga perlu memasukkan pilihan gula yang sihat seperti buah.
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!