“Gambar yang diambil bertukar jembalang hasil buatan orang . bukan memakai ilmu hitam.”

Viral di media sosial bahawa seorang perempuan kelihatan berupa jembalang di media sosial . perempuan tersebut bernama Nur Arifah Akalili dikatakan menggunakan susuk dan ilmu hitam oleh netizen yang tidak tahu cerita dan tidak bertanggungjawab .

Namun kisah sebenar telah terbongkar di media sosial bahawa perempuan terbabit terkena buatan orang untuk menghancurkan perniagaannya supaya hilang seri muka hingga dilihat seperti jembalang dalam salah satu gambar yang viral di media sosial .untuk mengelakkan fitnah , mangsa telah mengeluarkan kenyataan sebenar tentang situasi tersebut yang menjadi viral kerana dikutuk oleh netizen yang tidak bertanggungjawab.

berikut ialah luahan mangsa yang terkena buatan orang tersebut :

Asalamualaikum kepada rakan² facebook.

Saya si empunya badan Nur Arifah Akalili memohon ampun salah dan silap dari segi perbuatan mahupun oercakapan andai tersalah dan menyakiti sesiapa…

Mohon delete semula “JEMBALANG” yang dihantar dengan niat menutup seri muka datin dan juga periuk nasi datin dalam bidang perniagaan.

Alhamdullilah sudah tahu siapa punya angkara yang telah menyakiti diri ini. Mohon pada rakan² berhenti viralkan Perkara Ini Ats Sebap2 Menjaga Aib Diri Juga Mengelakkan Fitnah Rakyat2 Malaysia Yang Suka Jadi “HAKIM” datin Bersusuklah Bersakalah Dan Sebagainya.. Sesuguhnya Datin Dianaiaya Oleh Orang Yang Tidak Bertagugjawab Dan Busuk Hati.. Hanya Allah Mampu Membalas Perbuatan Beliau.. Pesan Datin Hati2 BERKAWAN.. Alhamdullilah Owner Yang Tersilap Pos Cerita Viral Sudah Momohan Maaf Atas Kesilapan Yang Beliau Lakukan..

MOHON VIRAL POS INI MEGELAKKAN FITNAH YANG RAKAN TERSALAH POS..
ELAK FITNAH..
JAGA PERIUK NASI..

Luahan oleh tuan punya badan : Nur Arifah Akalili

Gambar sebenar mangsa :

Gambar yang berbentuk jembalang hasil buatan orangComments

comments

Reply

error: Content is protected !!