(gambar)Benelli RFS150i keluar warna baru tricolore merecik untuk menyaingi market supercub.

RFS bermaksud ‘Riders For Speed’, dan Benelli dalam siaran akhbarnya berkata Benelli RFS150i adalah motosikal motosikal sukan underbone bermusim yang mengimbangi piawaian kejuruteraan Benelli dengan gaya lumba Itali.

Ia dikuasakan oleh enjin SOHC yang disejukkan cecair, dengan empat injap dan teknologi tiga palam B3SP Benelli terbaru. Ia meletakkan 15.5 hp pada 8.500 rpm dan memindahkan kuasa melalui kotak gear enam kelajuan dengan klac berbilang basah.Anda mesti tertanya-tanya mengapa basikal ini memerlukan tiga palam pencucuh, dan begitu juga kami, tetapi Benelli menerangkan bahawa sistem B3SP ‘3-Spark’ menggunakan tiga palam pencucuh bersama ECU basikal dan sistem suntikan bahan api, untuk mengubah masa enjin dan gunakan pemanasan untuk memaksimumkan kuasa, memastikan suhu enjin menjadi minimum, yang seterusnya mengoptimumkan kecekapan bahan api dan meminimumkan pelepasan. Tiga palam pencucuh juga memastikan peletupan bahan api yang lengkap dan lengkap, yang bermaksud prestasi, kecekapan yang lebih baik dengan kesan alam sekitar yang lebih rendah.

Ekzos basikal juga telah dirancang khusus untuk membersihkan gas-gas pelepasan dengan serta-merta dan menawarkan keseimbangan penambakan yang baik walaupun dipasang pada sisi kanan kanan RFS 150i.

Casis itu terdiri daripada bingkai jenis bingkai dengan garpu teleskopik terbalik yang unik dengan perjalanan 88mm. Garpu ini adalah jenis motosikal perlumbaan dan sukan, tetapi ini adalah kali pertama bahawa moped / kapcai ditawarkan dengan penggantungan ini ditubuhkan. Jadi itu menjadikan RFS 150i satu-satunya motosikal di kelasnya dengan garpu terbalik.Suspensi belakang terdiri daripada spring coil tunggal teleskopik dengan 27mm perjalanan dan minyak teredam. Ciri-ciri lain termasuk kerusi sukan dengan penampilan serat karbon serat karbon dengan pemegang pegangan penumpang. Panel meter adalah bahagian analog dan bahagian LCD manakala lampu depan mempunyai ciri-ciri LED daytime running lights.

Harga bermula dari RM6,988 untuk kelabu kuning, merah, biru dan matte, dan RM7,338 untuk model edisi khas.

Kini keluar beberapa keping gambar baru Benelli RFS150i yang mempunyai warna yang agak menarik seperti jentera Itali yang sebenar.
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!