Lelaki India hina Melayu dikenalpasti. Digesa minta maaf atau ‘makan ikut straw’

Didalam Malaysia sememangnya terdiri daripada berbilang kaum , bangsa dan agama. Kerap kali berlaku pergaduhan antara kaum Melayu , cina, india dan beberapa lagi bangsa lain . Ianya berlaku kerana ramai yang telah menyalahgunakan media sosial untuk menyebarkan video dan kata kata yang amat negatif atau rasis yang mungkin menggores hati bangsa yang berlainan.Viral di media sosial seorang lelaki berbangsa India yang memaki hamun bangsa Melayu kerana tidak berpuas hati dengan bangsa Melayu . Lelaki India tersebut turut mencabar sesiapa yang ingin bersemuka dengannya secara berdepan dengan kata kata kesat dan tidak selesa untuk didengar kaum Melayu. Lelaki tersebut turut memaki hamun agama islam menyebabkan netizen Melayu yang beragama islam mula bengang dengan lelaki tersebut .

Meskipun tidak dinyatakan identiti lelaki tersebut didalam video , Namun setelah video tersebut menjadi viral di laman sosial, beberapa orang netizen mula mendedahkan identiti lelaki tersebut di media sosial akibat dari kata kata kesat lelaki india tersebut didalam video yang telah menjadi viral.Seorang lelaki telah membalas video tersebut dengan beberapa orang nasihat dan mencabar lelaki India tersebut sekiranya beliau tidak berpuas hati dengan bangsa Melayu . Lelaki india tersebut dikecam teruk oleh netizen dan netizen menyokong video lelaki yang mewakili seluruh Melayu dan meminta supaya lelaki India tersebut minta maaf kepada bangsa Melayu.

Kini lelaki India tersebut diburu oleh ramai orang yang terkesan dengan video tersebut. Lelaki India tersebut kini mungkin dalam bahaya akibat perbuatannya yang kurang cerdik tersebut.

IDENTITI LELAKI INDIA DIKESAN
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!