Muka guru tuduh murid curi iphone sehingga gantung diri didedahkan. Netizen serang guru tersebut.

Sebelum ini telah viral bahawa seorang pelajar India telah meninggal kerana menggantung diri akibat dimalukan dan dituduh oleh gurunya bersama 4 orang guru lain dihadapan pelajar pelajar lain. Tv3 telah menemuramah ibu pelajar tersebut yang mengatakan bahawa telefon tersebut telahpun dijumpai.
Raymala Raman, guru kehilangan iphone

Netizen mengutuk keras guru tersebut dan menggesa agar guru tersebut didedahkan dan diberikan hukuman yang setimpal terhadap perbuatannya yang menuduh pelajar tersebut dan memberi pelajar tersebut tekanan sehingga pelajar tersebut menggantung diri. pelajar tersebut juga dikatakan dikurung beberapa jam sebelum dihantar balik kepada ibu bapanya untuk menjelaskan kes kecurian tersebut kepada ibu bapanya.

Beberapa hari kemudian seorang netizen telah memuatnaik gambar guru tersebut di media sosial yang juga turuk dikatakan berbangsa india bernama Raymala Raman. Guru tersebut dikutuk teruk di media sosial kerana perbuatannya itu . Namun timbul pula Netizen yang mengatakan bahawa telefon tersebut masih belum dijumpai meskipun ibu pelajar mangsa telah memberitahu bahawa telefon tersebut sudahpun dijumpai.Sebelum ini juga telah viral telefon guru tersebut sudahpun dijumpai di tercicir di kedai makan . Namun pihak polis mendakwa bahawa telefon tersebut masih belum dijumpai dan kes tersebut masih dalam siasatan . Tidak pasti mana yang betul ataupun mungkin pihak berkuasa mengeluarkan kenyataan demikian untuk mengelakkan sesuatu yang lebih buruk berlaku.Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!