Netizen jijik dengan Safiey Ilias, teman lelaki bagi cincin.

Jutawan kosmetik di Malaysia sering menimbulkan pelbagai kontroversi yang membuatkan mereka dikecam teruk dan popular kerana kecaman yang ditujukan kearah mereka. Antara jutawan kosmetik tersebut adalah Dato Aliff Syukri , Nur Sajat dan Safiey Ilias yang sering menimbulkan kontroversi secara terang terangan.Selain itu beberapa orang jutawan kosmetik ini sering dikaitkan dengan menghina agama kerana Sajat dan Safiey Ilias adalah berjantina lelaki dan mereka dengan bebas memakai pakaian wanita. Pada awalnya Sajat dikecam teruk namun kini beliau mendapat kurang kecaman daripada netizen apabila Safiey Ilias adalah lebih terang menghina agama dengan perbuatan beliau.

Safiey sebelum ini viral di media sosial dan telivisyen kerana perubahan beliau dari mak nyah kepada seorang lelaki sejati yang beragama kini telah kembali ke jalan gelapnya pada suatu masa dahulu . Kini beliau telah kembali menjadi maknyah dengan banyak suntikan dan modifikasi yang dilakukan terhadap badannya untuk menyerupai seorang wanita yang sebenar. Sebelum ini modifikasi badan beliau telah dibuang namun digunakan kembali setelah beliau kembali ke haluan lama.Kini Safiey Ilias dilihat dengan begitu bebas bersama seorang yang dikatakan teman lelakinya yang turut berasal dari Kelantan seperti Nursajat. Viral video Safiey menerima cincin dari teman lelaki beliau tersebut di media sosial yang dimuatnaik oleh Safiey Ilias sendiri yang sekeli lagi menerima kecaman teruk dari netizen . Lelaki tersebut turut dikutuk kerana memalukan nama Kelantan yang sebelum ini digelar serambi mekah.

Netizen juga bimbang kerana Tuhan menurunkan bala kepada semua yang berada di Malaysia dan bukan Safiey Ilias sahaja sekiranya aktiviti homoseksual ini terlalu bebas di media sosial.
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!