Peniaga kemboja dikutuk, pukul pelanggan sebab salah faham.

Hari raya aidilfitri kian menjelma. berikutan dengan hari tersebut, kini semakin ramai umat islam telah berusaha membuat persediann untuk menyambut hari raya . Antara persiapan yang penting adalah kebersihan rumah , kek raya , baju raya dan sebagainya yang telah menjadi adab sekian lama untuk menyambut hari raya di Malaysia.Namun kalau dahulu kebanyakan rakyat Malaysia akan menjahit baju bersama tukang jadi dan kini zaman telah berubah , kebanyakan pakaian kini telah siap digantung dan tersedia untuk dibeli di kedai kedai yang menjual baju baru . Kini baju raya tidak perlu lagi dijahit malah tersedia dan boleh terus dibeli dan dipakai.

Disamping persiapan seorang lelaki bersama keluarganya menyambut hari raya, viral di media sosial apabila lelaki tersebut telah bertikam lidah dengan seorang peniaga yang dikatakan dari kemboja . Lelaki tersebut bersama isterinya dikatakan membeli tudung namun tidak berpuas hati dengan tudung mereka lalu mereka ingin menukar tudung tersebut 2 jam kemudin. Kejadian tidak dijangka berlaku apabila penjual tudung tersebut tidak membenarkan mereka menukar tudung.Satu rundingan berlaku antara lelaki tersebut dan isterinya dengan penjual tudung tersebut namun tidak berjaya membuatkan lelaki tersebut menggunakan perkataan dari kelantan “wak lapa” yang membawa maksud yang lain namun disalah faham oleh penjual kedai tersebut seterusnya membuatkan kedai tersebut terus menyerang lelaki tersebut dengan isterinya dengan kayu.

Lelaki tersebut terus datang bersama KPDNKK menuju ke kedai tersebut dan kedai tersebut terpaksa disaman atas beberapa kesalahan. Netizen yang mengenali kedai tersebut mempunyai pendapat yang berbeza . Ada yang menyokong lelaki tersebut ada yang sebaliknya. apa pendapat anda – AlertTVLAPORAN POLIS PENGADU
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!