Perodua Kembara 2018 secantik Myvi Baru 2017

Awal tahun ini, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh berkata pembuat kereta kebangsaan itu “serius mempertimbangkan” sebuah SUV padat, mengakui populariti segmen yang semakin meningkat di Malaysia. Kenyataannya semua tetapi menegaskan bahawa syarikat itu akan membina apa-apa perkara – Kembara generasi akan datang, jika anda mahu. Ahli Residen Photoshop Theophilus Chin telah menunjukkan kepada kita apa yang kereta itu kelihatan seperti berikut.

Kini giliran pereka tempatan Idiyaz Baharuddin, dan ia adalah mesin yang agak kacak, setelah Daihatsu Terios baru agak sedikit. Di bahagian depan, lampu tajam mengetuk gril atas tipis dengan hiasan berbentuk U yang mengingatkan Myvi baru, sementara gril yang lebih rendah berada di bawahnya.Butiran mengenai tren termasuk bumbung hitam, tiang D-tiang dan roda dua aloi gaya turbin, dan terdapat juga lampu ekor dua helai yang luas disertai dengan satu jalur trim merah di tailgate. Potong hitam prasyarat pada bumper, skirt sisi dan gerbang roda menyediakan pemandangan luar jalan yang amat diperlukan.

Mengharapkan Kembara sebenar menjadi lebih kecil daripada Terios tujuh kerusi, mungkin berdasarkan konsep DN Trec yang ditunjukkan pada Pameran Motor Tokyo 2017. Di bawah bonet, anda mungkin mendapati enjin 102 hp / 136 Nm 1.5 liter Dual VVT-i dari Myvi yang baru, dipasangkan dengan transmisi automatik empat kelajuan.Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!