Rakaman Jamal Yunos cabar PDRM tangkap beliau.

Ahli politik buruan Datuk Seri Jamal Yunos mendakwa dia masih di Malaysia, dan mengadu pihak berkuasa kerana membuang masa mereka mencari dia di luar negara.Dalam video dua minit yang dimuat naik ke YouTube, yang dijuluki sebagai rakaman panggilan telefon Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Jamal berkata beliau sedar bahawa Menteri Dalam Negeri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah meminta bantuan agensi penguat kuasa asing, termasuk Interpol.

“Ia adalah satu pembaziran masa dan Interpol tidak perlu melayan permintaan itu kerana jenayah saya tidak serius, tidak sehingga mengancam kehidupan orang lain.

“Saya hanya melakukan kesalahan kecil, termasuk membantah Festival Better Beer dengan memecahkan botol bir di hadapan bangunan sekretariat negeri Selangor,” katanya.Dia menambah bahawa kesalahannya membawa hanya denda kecil jika sabit kesalahan.

“Terserah kepada Kerajaan untuk meminta Interpol (untuk bantuan) atau untuk bekerjasama dengan negara-negara lain, tetapi bagi saya, saya masih di negara ini.

“Ketua Pengarah Imigresen juga menyatakan bahawa tidak ada catatan saya meninggalkan negara ini.

“Tidak kira di mana mereka mendakwa saya sekarang. Perkara yang paling penting ialah saya tidak memecahkan mana-mana undang-undang negara, “katanya.Sehingga kini beliau masih belum berjaya ditangkap dan lokasi sebenar Jamal Yunos masih tidak diketahui. agaknya Jamal bersembunyi dalam jamban kot? – AlerT TV Malaysia.
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!