Susunan kejadian bunuh Aina Nabihah . Bapa panik sebelum menghantar anak ke hospital.

Viral di laman sosial apabila seorang kanak kanak berusia seawal 9 tahun didera oleh bapa kandung bersama ibu tiri nya sehingga meninggal dunia kerana mengalami kecederaan dalaman yang serius. Arwah Aina Nabihah dikatakan dipukul dengan menggunakan tali pinggang tentera , ditendang dan dipijak oleh bapanya sehingga terkencing.Selain itu mangsa juga dikatakan pernah dipukul dengan bangku kecil plastik yang juga dirampas oleh pihak berkuasa untuk membantu siasatan. Mengikut susunan laporan dari banyak media di Malaysia , Aina Nabihah dikatakan telah didera beberapa kali oleh bapa kandungnya bersama ibu tiri kanak kanak tersebut . Guru mengaji mangsa yang perasan Nabihan mempunyai kesan lebam pada anggota badannya syak sesuatu yang pelik telah berlaku kepada Aina Nabihah turut bertanya kepada kanak kanak tersebut namun kanak kanak tersebut hanya memberitahu kesan lebam tersebut adalah kesan terjatuh sahaja. Ini membuktikan Nabihah merupakan seorang yang baik dengan langsung tidak membuka aib bapanya sebelum meninggal dunia.

Ibu kandung yang juga isteri kepada bekas tentera iaitu bapa Nabihah juga mengatakan seringkali melihat anaknya lebam pada tubuh badan setiap kali mengambil Nur Aina Nabihah dari penjagaan lelaki tersebut.

Beberapa kali sebelum kematian Aina Nabihah , jiran jiran turut mengatakan bahawa mereka terdengar bunyi pukulan dan suara bapa Aina Nabihah sedang marah marah didalam rumah . Aina juga serang kelihatan lebam pada muka dan bahagian matanya. Selain itu rakan Aina Nabihah juga dikatakan telah mendengar luahan Aina Nabihah yang telah menjangkakan dirinya bakal dicederakan sehingga mati. “Aku boleh mati kena bunuh” – Aina Nabihah.Pada malam 2 Februari Nur Aina Nabihah, selepas pulang dari kelas mengaji dikatakan sekali lagi dipukul oleh bapanya dengan menggunakan tali pinggang kemudiannya ditendang dan dipijak sehingga terkencing. Perilaku zalim bapa Aina Nabihah itu terhenti apabila Nabihah kelihatan tidak bergerak dan tidak bernafas. Bapanya kemudiannya panik dengan keadaan tersebut cuba memberikan bantuan pernafasan (CPR) kepada anak keduanya itu namun tidak berjaya. Dia kemudian membawa anaknya ke Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban, untuk rawatan, namun mangsa disahkan meninggal dunia oleh doktor pada jam 12.30 tengah malam.

Bedah siasat kemudian mendapati kematian mangsa berpunca daripada kecederaan parah pada organ dalaman dengan buah pinggang mangsa rosak, usus koyak, tulang rusuk kanan dan kiri patah dipercayai dipukul dengan objek tumpul. Ianya juga mungkin kesan dari kecederaan dipijak dan ditendang oleh bapanya sendiri pada malam tersebut.

Akhirnya bapa kanak kanak tersebut telah ditangkap dan media cuma mendapatkan keterangan dan temubual dari ibu kandung mangsa yang sedang sebak dengan kematian anaknya namun gagal. Netizen meluahkan rasa marah dan bengang terhadap bapa Aina yang telah mendera anak kandungnya sendiri dengan sebegitu zalim sekali. Pihak polis juga mengawal ketat bekas tentera tersebut kerana bimbang bekas tentera tersebut mungkin akan diserang oleh orang ramai yang berang dengan tidakannya.agak agak apa yang terjadi kalau bapa Aina dibebaskan kepada orang ramai? mungkin bapa Aina boleh hancur seluruh badan dipukul orang ramai betul tak? – Alert TVComments

comments

Reply

error: Content is protected !!