Ustaz Azhar Idrus dikutuk teruk oleh Pro Kerajaan “ustaz bodo kaki fitnah”

Ustaz Azhar Idrus sememangnya popular dengan ilmu yang tinggi yang berasal dari Terengganu. Ustaz Azhar mula menjadi popular setelah beliau membuat kuliah agama yang agak tidak bosan dan disukai ramai . Beliau berjaya menarik anak muda dengan lawak dan cara beliau yang melucukanNamun kata kata Ustaz Azhar Idrus mungkin agak terlampau apabila beliau sering menyebut perkataan perkataan yang agak kasar bagi sesetengah pihak. Walaupun ianya sebenarnya dialek biasa Terengganu yang bunyinya agak kasar. Walaupun begitu beliau berterusan di kutuk di media sosial oleh puak puak pro kerajaan kerana Ustaz Azhar seringkali membuat kiasan bahawa kerajaan zaman sekarang adalah zalim.

Sehingga kini masih boleh dilihat di laman media pro kerajaan mengutuk teruk Ustaz Azhar. Baru baru ini muncul lagi beberapa posting berbaur mengutuk Ustaz Azhar berkenaan dengan harga minyak , mereka mengutuk Ustaz Azhar secara terang terangan di media sosial mengatakan Ustaz Azhar sesat dan sebagainya.

Seorang lelaki yang menggunakan akaun Mohd Mozas telah membuat posting
Ini dituju kpd Ustaz Azhar Idrus dan Pemimpin Pakatoon yg suka tabur fitnah terhadap Kerajan zalim berkaitan harga Petrol.

✔Adakah harga Petrol di Malaysia dikawal oleh Kerajaan?

✔Jawapan nya Ya, tetapi cuma sebahagian yg dapat Kerajaan BN kawal.

✔Margin keuntungan syarikat minyak, kos pengangkutan dan margin keuntungan Stesen Minyak semua ditetapkan kerajaan.

✔✔Tetapi Kerajaan tidak ada kawalan keatas harga minyak mentah dipasaran dunia.
Turun naik harga minyak mentah lah yg menentukan harga petrol setiap minggu.

Ini yg patut para Ustaz yg cenderung dlm politik mesti faham sebelum mengelirukan rakyat.

Soalan sy: Dimana letaknya kehebatan Ustaz Azhar Idrus?
Di akai dia atau di mulut dia?
J: Di fitnah dia.ini membangkitkan kemarahan pengguna media sosial yang menjadi peminat Ustaz Azhar kerana Mohd Mozas dikatakan biadap namun ramai juga netizen pro kerajaan menyangkal peminat Ustaz Azhar sehingga menjadi viral di media sosial .

Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!