(video) Azwan Ali kutuk abangnya Azmin Ali “Allah merestui tindakan aku”

KUALA LUMPUR: Penghibur Azwan Ali, adik kepada Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali berjanji membantu Umno pada pilihan raya umum akan datang untuk menjatuhkan abangnya.
Menurutnya, beliau menyimpan dendam hampir 5 tahun terhadap Azmin kerana mendakwa tidak menghargai jasa adik-beradik.

“Kau ingat kau menteri besar, kau hebatlah, biar aku jatuhkan. Menteri lain tidak berani jatuhkan jadi aku jatuhkan,” katanya sewaktu ditemui pemberita di Perhimpunan Agung Umno hari ini.

Ia sehari selepas Azwan, 51, dalam sebuah klip video berkata beliau mempunyai sejuta idea untuk “menjahanamkan Azmin Ali” di Selangor.

“Biar orang kata saya ni barua Umno. Alang-alang, hidup Datuk Seri Najib Razak. Jahanam Azmin,” katanya.

Azwan berkata Azmin tidak menghargai jasa beliau selama ini.
“Apa jenis abang, kau menang besar, aku jual maruah aku sebagai artis aku hilang pekerjaan. RTM hitamkan aku sebab aku datang macam ini berdiri di belakang Azmin Ali sebelum ini,” katanya.

Azwan berkata akan mendedahkan “rahsia Azmin” satu persatu dalam siri ceramah bersama-sama pemimpin Umno Selangor.
“Saya dah kata saya dah puas bersabar 5 tahun, haruskah aku berdiam dengan perangai dia mencucuk adik beradik mencaci hina nama saya di hadapan wartawan.”

Sementara itu, Azwan berkata beliau menyokong penuh hasrat Ketua Umno Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Yunos untuk bertanding menentang Azmin di DUN Bukit Antarabangsa untuk PRU akan datang.

Kemunculan beliau bersama-sama dengan Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos ternyata menarik perhatian media yang lantas menyerbu kehadirannya ke sini.

Bercakap kepada media, Azwan Ali menyatakan bahawa kemunculan beliau di PAU adalah semata-mata untuk mendedahkan ‘sesuatu yang besar’ berhubungkait dengan Azmin Ali.

“Kehadiran pertama kali saya ke PAU, saya diajak Datuk Seri Jamal Md Yunos ke sini.

“Kehadiran saya dibuat atas dasar sebagai hadiah saya untuk Datuk Seri Najib menjelang PRU14.

“Saya mahu ingatkan Azmin jangan ingat saya berpura , jangan ingat saya dapat dedak , barua Umno dibayar juta-juta, tidak, ALLAH yang mengaturkan saya… dah lama saya dendam dengan Azmin tapi dia lupa amanah arwah Haji Ali, kau ingat kau Menteri Besar kau hebatlah biar aku jatuhkan… menteri lain tak berani jatuhkan jadi aku jatuhkan,” katanya kepada media.

Segak mengenakan busana jubah berwarna merah Azwan berkata, dia menyimpan dendam hampir lima tahun dengan Azmin Ali rentetan sikapnya yang dianggap tidak menghargai jasa adik beradik.

“Saya simpan selama lima tahun…Apa jenis abang kau menang besar aku jual maruah aku sebagai artis aku hilang pekerjaan RTM hitamkan aku sebab aku datang macam ini berdiri dibelakang azmin ali sebelum ini,” katanya.

Selepas itu tular di media sosial mengatakan Azwan ali menghina keluarga sendiri

Selain itu menjadi viral juga video yang Azwan mengatakan Allah merestui tindakannya mengutuk Azmin Ali kerana bunyi azan sewaktu beliau bercakap mengenai Azmin Ali depan kamera.

Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!