(video) Lelaki sound Menteri jabatan agama tentang isu Sajat dan Safiey yang berleluasa.

Sudah tentu hampir semua rakyat Malaysia telah kenal dengan 2 jutawan kosmetik yang terkenal dengan kontroversi kerana perbuatan mereka di media sosial yang mengundang pelbagai kecaman . 2 jutawan kosmetik tersebut adalah dikatakan sebagai maknyah yang senang lenang dan berleluasa memberikan pengaruh buruk terhadap pengguna media sosial di Malaysia yang perwatakan mereka memakai pakaian wanita ditonton oleh ribuan pengguna media sosial di Malaysia.

NURSAJAT DAN TEMAN LELAKINYA2 jutawan kosmetik tersebut dikatakan memberikan pengaruh buruk kepada remaja dan kanak kanak Malaysia kerana perbuatan mereka yang berperwatakan maknyah yang terlarang disisi agama begitu bebas untuk menunjukkan aktiviti mereka di media sosial dan mungkin boleh merosakkan akidah generasi yang akan datang.

Setelah bertahun tahun jutawan kosmetik tersebut tersebar di media sosial, namun tiada tindakan yang dilakukan oleh jabatan agama yang tugas mereka untuk membanteras gejala seperti ini. Seorang lelaki yang prihatin dengan keadaan ini telah menghubungi jabatan agama islam dan bercakap terus dengan menteri jabatan tersebut iaitu Dato Seri Jamil Khir mengenai permasalahan tersebut yang kian berleluasa.Pada mulanya Dato Seri Jamil Khir mengatakan bahawa JAKIM tiada kuasa untuk mengambil tindakan kerana tiada peruntukan undang undang yang boleh mengambil tindakan terhadap 2 jutawan kosmetik tersebut melainkan . Lelaki tersebut menggesa JAKIM supaya menjalankan tugas untuk mengarahkan pihak jabatan agama negeri untuk membuat tindakan terhadap jutawan kosmetik tersebut.Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!