(video) Ratusan Geng konvoi bermotor 125z , RXZ, Y15ZR , RR, 135LC kena tidur lokap.

Setiap tahun geng geng motor di Malaysia akan mengadakan satu perjumpaan dan konvoi beramai ramai di beberapa tempat di Malaysia . Antara lokasi yang popular pada 31 disember ialah di Penang , Cherating, kuala lumpur dan sebagainya. Namun setiap tahun akan ada sahaja perkara yang tidak dijangka berlaku seperti kemalangan dan roadblock .Pada tahun ini iaitu 2017 geng mat moto juga melakukan perkara yang sama. akan tetapi mereka mungkin tidak berjaya meloloskan diri dalam roadblock polis yang dijalankan di Batu pahat johor. kelihatan ratusan mat motor terpaksa menolak motosikal mereka ke balai kerana mungkin tidak mencukupi piawaian jalan seperti lesen , roadtax dan sebagainya .

Perakam video kelihatan merakam keadaan itu dengan tergelak kerana terlalu ramai mat moto yang terkena roadblock tersebut. jarang sekali mat moto diperangkap beramai ramai dan mungkin pihak polis telah menyusuh strategy untuk melakukan roadblock tersebut sehingga ramai yang tertewas.

Namun mengikut komen netizen bukan sahaja di Johor perkara itu berlaku malah di penang dan banyak negeri di malaysia berjaya memerangkap mat moto yang gagal memetuhi peraturan jalan raya dan memaksa mereka menyambut new year di balai polis atau lokap. Netizen dinasihatkat supaya lebih berhati hati kerana perkara ini tidak berlaku dan tidak disaman oleh pihak berkuasa yang menjalankan tugas.Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!