(video) “Sembahyang sambil melompat macam beruk” teruk sesat macam kena rasuk.

Zaman kian berubah . Agama semakin dipermainkan . Kini semakin banyak islam yang pelik dilihat dalam beberapa video yang tular di media sosial . Baru ini tular pula video beberapa orang lelaki sedang sembahyang sambil melompat lompat dan membaca surah dengan amat laju sekali.Netizen mengutuk teruk video tersebut dan menganggap video tersebut sebagai islam yang sesat dan pelik . Tidak pernah kita lihat bahawa sembahyang dengan sebegitu rupa yang amat amat pelik rupanya wujud dan ianya sangat terang menyimpang dari ajaran agama islam yang sebenar. Mereka sembahyang dengan melompat lompat termasuk imam berkelakuan dengan begitu teruk . Kurang pasti samada video itu bertujuan untuk menghina islam atau ianya ajaran islam yang menyimpang.

Namun, jelas boleh dikatakan bahawa ianya satu cara sembayang yang sesat selain itu hanya memburukkan nama islam di mata dunia . Sembanhyang mereka seolah olah dirasuk oleh sesuatu yang menjadikan mereka agresif dan hyperaktif dengan pergerakan tanpa tertib dan ianya merupakan salah satu rukun sembahyang.

Netizen mengutuk keras dan berharap agar ajaran seperti ini tidak berkembang dan ini boleh memesongkan akidah mereka di Seluruh dunia . mungkin ini akan merosakkan imej umat islam .Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!