Yamaha 135LC bernilai RM27000 dibakar oleh “seseorang”

Yamaha 135LC merupakan sejenis motosikal yang agak digemari oleh orag ramai dan golongan muda di seluruh Malaysia . Berikutan dengan jenama Yamaha yang kini menjadi popular yang sering meningkat prestasinya, Yamaha merupakan antara jenama terulung bagi jentera yang ditunggang oleh rakyat Malaysia selain dari mundah untuk mendapatkan alat gantinya.Viral di media sosial sebuah motosikal jenama Yamaha 135LC yang agak luarbiasa oleh rakyat tempatan Malaysia kerana modifikasi kepada jentera tersebut . Namun sayang sekali ianya terbakar dijilat api dan dipercayai kes khianat dari pihak tertentu yang mungkin bermusuh dengan pemilik jentera tersebut .

Dikatakan juga bahawa kos modikasi kepada Yamaha 135LC tersebut adalah lebih dari rm27 ribu kerana barangan yang digunakan adalah barangan berjenama yang agak mahal dan sukar untuk diperolehi. Sehingga kini pemilik motosikal tersebut masih mencari punca kejadian tersebut dan pelaku dan ianya viral di media sosial seperti berikut bersama beberapa keping gambar :Kebakaran motosikal jenis Yamaha LC 135 jam 2 pagi Ahad lepas setelah pemilik keluar dari menonton wayang midnight di parking Gurney Paragon.

Kerugian dianggarkan sebanyak Rm27 ribu kerana pelbagai modifikasi telah dilakukan. Sebelum ini juga pernah berlaku kes dibakar sebegitu dipercayai angkara khianat. Dinasihatkan janganlah parking moto di situ jika sampai lewat malam.

Sesiapa yg mempunyai maklumat boleh hubungi owner di talian 017 4884582 atau 0175665630.
Comments

comments

Reply

error: Content is protected !!